Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları şişman ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı kocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın yönetmeliğine yönlü bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve tütünın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı sıkı yoğunya kapanmaktadır.

Yangın kapısı ivedili çıkış midein kullanılacaksa o hengâm muktezi koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle sınai tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sahip olmak midein kullanılmaktadırlar.

Her saat azade buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir kayıt, möble yahut özge bir engel bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Bu tür yangın merdiveninin zemin özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayıcı tasavvurıdır. Kullanılmadığında merdiven intizamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar yahut bediiyat esefların bir faktör evetğu binalar sinein şayeste hale getirir.

Tütün sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış kapısı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak emniyetliği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya kullanma sahaından yarar edinmek amacı ile meydana getirilen, en yangın kapısı ziyade 100 koca kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta koca sayısına destelı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın Bapsı düzenırken dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı GOXU markası altında bizim yerımızdan üretilen kapılar kabilinden nitelikli ve sertifikalı ürünler tercih etmenizdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *